Przez 10-12 minut gotujemy na małym/średnim ogniu pod przykryciem:
0,75 litra wody + 3 kiełbasy białe surowe + 2 ząbki czosnku + średnia cebula + 3 liście laurowe + 9 ziela angielskiego
Dodajemy 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę + czubatą łyżeczkę soli + wyciągamy kiełbasę i gotujemy 10 minut.
Kiełbasę w międzyczasie kroimy na grube plastry.
Wyciągamy zioła / liście / cebulę.
Wrzucamy pokrojoną kiełbasę.
W 1,25 litra zimnej wody rozprowadzamy 2 torebki barszczu białego Winiary.
Dodajemy do garnka, zagotowujemy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Dodajemy czubatą łyżeczkę chrzanu oraz zahartowane 3 łyżki śmietany.
Smacznego! ;)
piątek, 29 kwietnia 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Archiwum bloga
-
►
2012
(16)
- ► października (2)
-
▼
2011
(51)
- ► października (1)
-
▼
kwietnia
(11)
- Przepis na pyszny barszcz biały
- CMS Made Simple i hosting na home.pl
- Monitoring bieżącego użycia dysku - Linux/Debian
- ImpressPages CMS / PHP 5.3 / home.pl - jak to pogo...
- Tuning konfiguracji MySQL
- Narzędzia do monitorowania sieci / systemu
- GRUB - Error 15
- Squid proxy dla pojedynczego hosta
- XAJAX synchronicznie - wywoływanie w nieskończonej...
- Polskie znaki w Google Web Fonts
- Typografia stron internetowych
-
►
2009
(190)
- ► października (2)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz