piątek, 29 kwietnia 2011

Przepis na pyszny barszcz biały

Przez 10-12 minut gotujemy na małym/średnim ogniu pod przykryciem:

0,75 litra wody + 3 kiełbasy białe surowe + 2 ząbki czosnku + średnia cebula + 3 liście laurowe + 9 ziela angielskiego

Dodajemy 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę + czubatą łyżeczkę soli + wyciągamy kiełbasę i gotujemy 10 minut.

Kiełbasę w międzyczasie kroimy na grube plastry.
Wyciągamy zioła / liście / cebulę.
Wrzucamy pokrojoną kiełbasę.

W 1,25 litra zimnej wody rozprowadzamy 2 torebki barszczu białego Winiary.
Dodajemy do garnka, zagotowujemy i gotujemy jeszcze 5 minut.

Dodajemy czubatą łyżeczkę chrzanu oraz zahartowane 3 łyżki śmietany.

Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz